top of page

Zakelijke Kredietverlening

Niveau: Basis

Duur: 5 sessies van 4 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 08.00 - 12.00

Kosten: Op aanvraag

PE: 17 NBA punten

Aanmelden

De zakelijke financieringsmarkt vraagt om hoog gekwalificeerde professionals. Deze professionals zijn niet alleen op de vakinhoud gericht maar beschikken ook over een ruime mate van juiste competenties en vaardigheden. Dit is dé perfecte opleiding voor een succesvolle carrière in de zakelijke kredietverlening.

Voor wie is deze training?

Deze training is bestemd voor (junior)accountmanagers en (aankomend) adviseurs zakelijke kredietverlening, kredietbeoordelaars en financieringsspecialisten.

Vooropleiding
Algemene bancaire kennis (Training Banking Fundamentals – Algemene Opleiding Bankbedrijf voor Curaçao) is noodzakelijk om dit programma te kunnen volgen.

Wat kun je verwachten?

  • Inzichtvergroting en kennisverrijking op het gebied van het financieren van ondernemingen

  • Het leren interpreteren van bedrijfscijfers alsmede de bijbehorende ratio’s van de onderneming

  • Het zien en leggen van verbanden tussen de cijfers onderling, de financiële rapportages in combinatie met de bedrijfsanalyse.

  • Op basis van een analysemethodiek een verantwoord advies c.q. besluit kunnen nemen bij zakelijke financieringsaanvragen

  • Het op een juiste wijze presenteren van de gemaakte analyse en conclusies richting beslissers (o.a. fiatteringscommissies)

  • Verhoging en actualiseren van het kennisniveau op het gebied van kasstroom- en financiële analyse

 

De training kan worden afgesloten met een (facultatieve) kennistoets.

 

Dit programma vormt een belangrijk onderdeel voor de vakbekwaamheidsvereisten voor inschrijving in het Certified Business Banker (CBB) Register.

Door wie?

De vakdocent voor deze training is André van der Lee. André is trainer, consultant en adviseur in de financiële sector en heeft een ruime werkervaring in de praktijk van de zakelijke kredietverlening. 3Masters vakdocenten staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaald naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof.

Werkvorm

Een combinatie van (voorbereidende) zelfstudie en training.
De training is interactief en praktijkgericht waarbij de inbreng vanuit en dialoog met de deelnemers wordt gestimuleerd,
De training wordt in het Nederlands verzorgd.

 

Studiemateriaal
Digitaal bronboek ‘Jaarcijfers’ (e-pub, uitgave 2017). Via de e-pub hebben deelnemers direct toegang tot een uitgebreide selectie van geactualiseerde digitale brondocumenten. Het werken met brondocumenten is een beproefd concept om de leerstof beter te begrijpen en deelnemers optimaal voor te bereiden op de kennistoets.
Tijdens de training ontvangen de deelnemers hand-outs, cases met uitwerkingen en relevante achtergrond documentatie.

 

Studiebelasting
Naast het actief participeren tijdens de training indiceren wij de zelfstudiebelasting ter voorbereiding op de kennistoets op 15 tot 20 uur.

 

PE-punten
Dit programma is aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) voor het verkrijgen van 17 PE punten voor accountants en andere deelnemers die bij deze beroepsorganisatie zijn aangesloten.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page