top of page
Banking Fundamentals & Trends
Banking Fundamentals & Trends

ma 24 jun

|

Locatie wordt nader bekendgemaakt.

Banking Fundamentals & Trends

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

24 jun 2024, 08:00 – 28 jun 2024, 12:00

Locatie wordt nader bekendgemaakt.

Over deze training

Kosten:

ANG 2.100,00 incl. 6% OB

PE:

17 NBA punten

Bij banken zijn processen en bedrijfsvoering steeds complexer aan het worden. Het streven naar een optimale balans tussen rendement, kapitaal en risico staat daarbij centraal. Wet- en regelgeving vormen daarbij de kaders. Het permanente proces van aanpassingen in de wettelijke kaders en het daaraan gekoppelde bedrijfseconomische (prudentieel)- en gedragstoezicht zijn leidend voor de commerciële activiteiten en het risicobeheer.   In de praktijk betekent dit dat steeds minder betrokkenen een goed overzicht hebben van het totale proces, het producten aanbod en de risico’s waaraan financiële instellingen worden blootgesteld. Dit inzicht blijft essentieel om vraagstukken te kunnen doorgronden en de eigen activiteiten binnen de gestelde kaders uit te kunnen voeren.   De training Banking Fundamentals -Algemene Opleiding Bankbedrijf voor Curaçao- verschaft een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij banken, inzicht in balans- en kapitaalmanagement, producten, verdienmodellen en risico’s, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. De training vormt de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Voor wie is deze training?

De training Banking Fundamentals & Trends is bestemd voor (junior) financial professionals (bankiers), interne- en externe  toezichthouders, controllers en accountants, juristen, fiscalisten, ICT professionals en business analisten die een breed actueel inzicht in de financiële wereld en bancaire sector willen krijgen.Dit programma is ook zéér geschikt voor financial professionals en medewerkers van banken die hun kennis en vakbekwaamheid binnen het vakgebied willen opfrissen met de meest actuele trends, ontwikkelingen en recente wet- en regelgeving.

Wat kun je verwachten?

Een praktijkgerichte training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de lokale en internationale financiële sector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen (permanent actueel!). Daarom is dit programma ook zéér geschikt voor financial professionals en medewerkers die al langer werkzaam zijn in het bankbedrijf.De training kan facultatief worden afgesloten met een kennistoets.

Het programma geeft een breed basis inzicht in:

 • De belangrijkste functies en activiteiten van een bank;
 • De functies van de CBCS;
 • De bedrijfseconomische aspecten van het bankieren;
 • Balansbeheer en capital management;
 • De infrastructuur van de lokale- en internationale financiële markten;
 • Producten- en dienstenaanbod;
 • De risico’s die banken lopen en de wijze waarop banken deze risico’s meten en (moeten!) beheersen;
 • De wettelijke kaders en het toezicht door de CBCS (incl. Bazel);
 • Laatste trends en ontwikkelen in het (internationaal) bankieren.

Door wie?

De senior trainer voor dit programma is de heer Michel Hammann. Michel heeft een jarenlange carrière als internationaal bankier bij o.a. JP Morgan Chase, het Zwitserse UBP en de bankendivisie van Delta Lloyd. Hij is tegenwoordig actief als internationaal consultant en programma-manager/trainer bij o.a. 3Masters Opleidingen. Sinds 2000 verzorgt hij als vakdocent ook bancaire opleidingen en trainingen in de voormalige Nederlandse Antillen.

Werkvorm

In de training wordt gevarieerd met diverse werkvormen. Interactieve theorieblokken worden afgewisseld met groepsopdrachten en actuele praktijkcases. De training en studiematerialen worden in het Nederlands aangeboden.

Studiemateriaal

Tijdens de training wordt gewerkt met een digitaal bronboek. Hiermee hebben deelnemers direct toegang tot een uitgebreide selectie van geactualiseerde brondocumenten. Per sessie ontvangen de deelnemers werkbladen, hand-outs, cases met uitwerkingen en relevante achtergrond documentatie.

Studiebelasting

Naast het actief participeren tijdens de training indiceren wij de zelfstudiebelasting ter voorbereiding op de (facultatieve) kennistoets op 15-20 uur, PE-punten Dit programma is aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) voor het verkrijgen van 17 PE punten voor accountants en andere deelnemers die bij deze beroepsorganisatie zijn aangesloten.

Planning


 • 4 uur

  Banking Fundamentals Sessie 1


 • 4 uur

  Banking Fundamentals Sessie 2

Nog 3 items beschikbaar

Deel dit evenement

bottom of page