top of page
Hypotheken, van kennis tot vaardigheid
Hypotheken, van kennis tot vaardigheid

ma 08 apr

|

Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Hypotheken, van kennis tot vaardigheid

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

08 apr 2024, 08:00 – 12 apr 2024, 12:00

Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Over deze training

Kosten:

Kosten op aanvraag

PE:

n.v.t.

In deze training behandelen wij het hypotheekverstrekkingsproces vanaf het 1e gesprek met de klant. De deelnemer leert om te gaan met de wensen en behoeften van relaties/klanten op het gebied van woningfinanciering, rekening houdend met de persoonlijke situatie en omstandigheden.De deelnemer krijgt tijdens de training de noodzakelijke handvatten aangereikt voor het aanvragen en beoordelen van hypotheken. Op basis hiervan kan dan een onderbouwd voorstel worden geschreven ten behoeve van de kredietcommissie.

Voor wie is deze training?

 • medewerkers van de afdeling particulieren/private banking
 • financieringspecialisten
 • hypotheekadviseurs
 • zakelijke adviseurs die te maken hebben met hypotheekverstrekking aan zakelijke relaties in de privé-sfeer.

Wat kun je verwachten?  

De volgende verschillende onderwerpen komen aan de orde hypotheekvormen, de wijze waarop je een goed eerste hypotheekgesprek voert, hoe zit het me de belastingen en hoe bouw je een goed hypotheekdossier op. Welke gegevens heb ik in ieder geval nodig van de relatie om een hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen ? Belangrijk zijn ook de juridische aspecten bij een woningfinanciering aan de orde. Wat is een hypotheekrecht, waar kan ik hypotheekrecht op vestigen, maar ook wanneer kan ik het hypotheekrecht als bank uitwinnen en aan welke formele eisen moet ik dan voldoen ?Na de training beheerst de deelnemer  het totale woningfinancieringsproces van aanvraag tot beheer. Daarnaast kan de deelnemer de relevante wet- en regelgeving voor woningfinanciering toepassen en ook goed uitleggen aan de klant.

Onderwerpen:

 • bespreken van de verschillende hypotheekvormen, waarbij de nadruk ligt op de annuïteitenhypotheek
 • het voeren van een hypotheekgesprek, intake en adviesgesprek (vaardigheidsaspecten)
 • de juiste opbouw van het hypothekendossier
 • hoe om te gaan met wijzigingen na verstrekking bijvoorbeeld i.v.m. echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden
 • de fiscale aspecten van een woningfinanciering
 • de juridische aspecten van een woningfinanciering, zowel de meer algemene als de specifieke aspecten, waarbij te denken valt aan uitwinning en de te volgen procedures.

Door wie?  

De training wordt gegeven door mevrouw L. (Lennie) Schwirtz, kerndocente op o.a. dit vakgebied van VanDijk/RavenAdvies Opleiding en Training,Zij heeft in de afgelopen jaren op Curacao, maar ook op Aruba een zeer ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van deze training. Zij is volledig op de hoogte van de lokale wetgeving op juridisch en fiscaal gebied en in de training wordt daaraan volop aandacht besteed.Naast het verzorgen van deze training voor The Financial Institute heeft zij deze training ook in-company mogen verzorgen voor medewerkers van meerdere banken.Naast trainingen op het gebied van Hypotheekverstrekking is zij ook specialiste op het gebied van Pensioenen. Een onderwerp dat zij ook al vele malen in trainingen heeft mogen verzorgen op zowel Curacao als Aruba.Deze trainingen werden, mede door haar manier van lesgeven en kennis van de lokale situatie, door eerdere deelnemers met een zeer hoge score gewaardeerd.

Werkvorm

Aan de hand van een serie cases die in steeds wisselende subgroepen worden voorbereid, en vervolgens plenair worden nabesproken, zullen de genoemde onderwerpen de revue passeren.Van de deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht dat wil zeggen dat er groepsdiscussies zullen zijn en dat deelnemers gevraagd zullen worden de uitkomsten van de diverse subgroepopdrachten te presenteren en zo mogelijk deel te nemen aan eventuele rollenspelen.Aan de deelnemers zal de vraag worden voorgelegd om eventueel ook eigen cases in te brengen, geanonimiseerd, om het leerrendement zo herkenbaar mogelijk te maken.De ervaring heeft geleerd dat het oefenen aan de hand van herkenbare lokale cases de praktijkgerichtheid van de training nog meer ten goede komt.

Planning


 • 4 uur

  Hypotheken - Sessie 1


 • 4 uur

  Hypotheken - Sessie 2

Nog 3 items beschikbaar

Deel dit evenement

bottom of page