top of page
Insurance Fundamentals
Insurance Fundamentals

ma 17 okt

|

Virtual Classroom

Insurance Fundamentals

Dé Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf voor Curaçao

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

17 okt 2022, 08:00 – 25 okt 2022, 12:00

Virtual Classroom

Over deze training

Kosten:

ANG 2.109,40

PE:

14 NBA punten

De training Insurance Fundamentals -Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf voor Curaçao- verschaft een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij verzekeringsmaatschappijen, inzicht in het verzekeringsbedrijf, producten, aansprakelijkheid, risico’s en lokaal toezicht, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. De training vormt een passend en eigentijds alternatief voor Assurantie B opleidingen en daarmee de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Voor wie is deze training? 

De training Insurance Fundamentals is bestemd voor (junior) professionals werkzaam in de verzekeringssector, tussenpersonen, interne- en externe toezichthouders, controllers, accountants en juristen, die een breed basis inzicht in de verzekeringswereld willen krijgen.   

Dit programma is ook zéér geschikt voor medewerkers werkzaam in de verzekeringssector die hun kennis en vakbekwaamheid binnen het vakgebied willen opfrissen met de meest actuele trends, ontwikkelingen en (lokale) recente wet- en regelgeving.

Wat kun je verwachten? 

Een praktijkgerichte training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de verzekeringssector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen (permanent actueel!). Daarom is dit programma ook zéér geschikt voor financial professionals en medewerkers die al langer werkzaam zijn in het verzekeringsbedrijf. De training kan facultatief worden afgesloten met een kennistoets.  

Het programma geeft een breed basis inzicht in:

 • De structuur van het verzekeringsbedrijf (incl. verdienmodel);
 • De werking van verzekeringen;
 • De belangrijkste verzekeringsvormen;
 • Marktpartijen en wie er bij het verzekeringsproduct betrokken zijn;
 • Inhoud van de verzekeringsovereenkomst;
 • Schadeafhandeling;
 • Risico’s en risicobeheer;
 • Wettelijke kaders en lokaal toezicht (Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf);
 • Verzekeringsoplossingen.

Door wie? 

De vakdocent in deze training is erkend financieel planner (FFP) en adviseur in de verzekeringssector. Hij heeft een brede ervaring als trainer en is inhoudelijk expert binnen het complete Wft domein. Hij staat mede garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaald naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof. Het onderdeel over de werking van het verzekeringsbedrijf, waaronder balans, risicobeheer, strategie, kapitaalsvereisten en (lokaal) toezicht, wordt verzorgd door een internationaal consultant en expert op dit vakonderdeel. 

Werkvorm 

Tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door twee vakdocenten uit de praktijk, (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijkcasuïstiek en discussies. De training en studiematerialen worden in het Nederlands aangeboden.

Studiemateriaal 

Tijdens de training ontvangen de deelnemers als basis naslagwerk per deelgebied een bronlijst welke direct toegang biedt tot een uitgebreide selectie aan geactualiseerde achtergrond documentatie. Het werken met brondocumenten is een inmiddels beproefd concept. Per sessie ontvangen de deelnemers hand-outs en cases met uitwerkingen.

PE-punten 

Dit programma is aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) voor het verkrijgen van 14 PE punten voor accountants en andere deelnemers die bij deze beroepsorganisatie zijn aangesloten.

Planning


 • 4 uur

  Insurance Fundamentals Sessie 1


 • 4 uur

  Insurance Fundamentals Sessie 2

Nog 2 items beschikbaar

Deel dit evenement

bottom of page