top of page
Online Masterclass Blockchain door Dhr. Olivier Rikken
Online Masterclass Blockchain door Dhr. Olivier Rikken

Data en tijden op aanvraag

|

Virtual Classroom

Online Masterclass Blockchain door Dhr. Olivier Rikken

Tijd en locatie

Data en tijden op aanvraag

Virtual Classroom

Over deze training

Kosten: 

Op aanvraag

PE: 

n.v.t.

Blockchain is bekend geworden als technologie achter de Bitcoin. Bitcoin bestaat al sinds eind 2008, maar de bekendheid van  blockchain heeft sinds 2011 pas echt een enorme vlucht genomen. In vrijwel alle media werd er sindsdien met regelmaat aandacht besteed aan het onderwerp en er zijn steeds meer organisaties die de technologie toepassen of gebruiken.

Terwijl blockchain technologie enerzijds erg wordt gehypet, wordt het ook vaak niet goed begrepen. Is deze technologie echt zo disruptief en nuttig als velen beweren? Heeft het een even grote impact op onze samenleving als de internet technologie heeft gehad?

In deze training zult u kennis vergaren over de geschiedenis, de werking, de kansen en risico’s van blockchain technologie, smart contracts en cryptocurrencies. U leert over de meest actuele toepassingen van blockchain en potentiële nieuwe businessmodellen en u zult daarnaast begrijpen wat de uitdagingen zijn op het gebied van wet- en regelgeving.

Voor wie?

Het programma dat we aanbieden is geschikt voor zowel beginners als ervaren deelnemers en bevat de meest actuele inzichten in technologie, regulatory / Legal, Commercieel en Risk / Goernance.

Wat te verwachten?

De training heeft als uitgangspunt blockchain technologie -en toepassingen, maar laten tevens zien hoe de diverse technologieën waar je veel over hoort, tot elkaar in relatie staan. Zo gaan we in op het contained begrip fintech en hoe zich dat verhoudt tot bijvoorbeeld Internet of Things, big data, quantum computing, artificial intelligence, augmented reality and smart contracts. Op deze manier begrijpen deelnemers sneller de 'big picture'.

In de sessies van de training  komen achtereenvolgens de volgende 3 onderwerpen aan bod:

  • Introductie tot de technologie en gerelateerde technologie;
  • Producten en diensten gebaseerd op deze technologie (van crypto tot en met smart contracts);
  • Praktische toepassingen, voorbeelden uit de praktijk en implementaties.

Deelnemers krijgen achteraf de sheets en een certificaat van deelname.

Door wie?

De training wordt gegeven door de op Curaçao geboren, Olivier Rikken. Sinds 2016 geeft hij op Curaçao, samen met Jan Willem de Waard, diverse inhouse trainingen en masterclasses op het gebied van blockchain, fintech en smart contracts. In het dagelijks leven werkt hij als consultant blockchain bij diverse organisaties in -en buiten Nederland en geeft hij les aan onder meer Nyenrode University. Daarnaast is hij bezig te promoveren op het aandachtsgebied Blockchain. Olivier heeft inmiddels een goede reputatie als blockchain expert en wordt daarom steeds vaker gevraagd voor congressen in het buitenland of voor radio -en tv programma's. Op Curaçao hebben zij trainingen gegeven op het gebied van blockchain en disruptieve technologieën en dit allemaal in combinatie met praktische cases over voor Curaçao relevante sectoren: financiële dienstverlening, trust, logistiek, ICT en overheidsorganisaties.

Werkvorm

In deze Virtual Classroom wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakdocent uit de praktijk. Gezien de gekozen online interactieve werkvorm is er doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Deel dit evenement

bottom of page