top of page
Zakelijke Kredietverlening
Zakelijke Kredietverlening

ma 27 nov

|

Simon Bolivar Plein 1, Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Zakelijke Kredietverlening

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

27 nov 2023, 08:00 – 01 dec 2023, 12:00

Simon Bolivar Plein 1, Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Over deze training

Kosten:

ANG 2.150,00 (Incl. OB)

PE:

20 NBA punten

Het verlenen van kredieten aan ondernemers vraagt gevorderde kennis van zakelijke kredietverlening. Zo dien je een goede analyse te kunnen maken van het ondernemingsplan en dit te vertalen naar een juiste kredietverlening. Vervolgens

analyseer je de kredietaanvraag en beoordeel je of deze doorgang kan vinden. Hierbij kun je gemixte financieringsvormen in overweging nemen. 

Lijkt het je interessant om je te verdiepen in de zakelijke kredietverlening? Volg dan deze boeiende opleiding. Na afloop ben je in staat om kredietaanvragen te beoordelen, goed te keuren en te vertalen naar een jaarrapport. Daarnaast heb je ook weet van de belangrijkste juridische aspecten bij kredietverlening. Kortom: dit is dé opleiding als je succesvol aan de slag wilt gaan in de zakelijke kredietverlening.

Voor wie is deze training?

De training is ontwikkeld voor young professionals, medewerkers zakelijke kredietverlening, (startende) financieringsadviseurs, accountmanagers, kredietbeoordelaars en risk officers bij banken.

Wat kun je verwachten?

Deze training Zakelijke Kredietverlening biedt de professional die zakelijke kredieten behandelt een aantal handvatten waarmee de problematiek op integrale wijze kan worden behandeld. Je ontwikkelt een volledig beeld van zakelijke kredietverlening. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst, waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijg je op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden.

Door wie?

De trainer is de heer Ad Hendrikse. Hij heeft een brede ervaring als trainer en is inhoudelijk expert binnen het complete zakelijk financiering domein. Hij staat mede garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaalt naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof.

Het Programma

 • Het beoordelen van een ondernemingsplan en klantbehoefte;
 • Het begrijpen en beoordelen van een begroting in een ondernemingsplan;
 • De beschrijving van de rechtsvormen die bedrijven kunnen kiezen;
 • Het begrijpen en beoordelen van een balans, alsmede de onderlinge relaties tussen balansposten;
 • Het begrijpen en beoordelen van een winst- en verliesrekening;
 • De belangrijkste financiële kengetallen;
 • De kasstroomproblematiek en staat van herkomst en besteding van middelen;
 • Zakelijke en persoonlijke zekerheidsrechten die financiers kunnen verlangen;
 • De waarde in geld van zekerheden;
 • Financieringsvormen en keuze van de juiste samenstelling;
 • Invulling van de financieringsbehoefte;
 • Uitwerking van een complete financieringsaanvraag: hoe pak je dat aan?;
 • Kredietrapportage schrijven.

Werkvorm

In de training wordt gevarieerd met diverse werkvormen. Interactieve theorieblokken worden afgewisseld met groepsopdrachten en actuele praktijkcases. De training en studiematerialen worden zowel in het Engels als in het Nederlands aangeboden.

Studiemateriaal

Tijdens elke trainingssessie wordt gewerkt met een werkmap, hand-outs, cases met uitwerkingen en achtergrond documentatie. Daarnaast ontvangen deelnemers als naslagwerk een digitaal brondocument. Via dit digitale brondocument hebben deelnemers direct toegang tot een uitgebreide selectie van geactualiseerde achtergronddocumentatie.

Planning


 • 4 uur

  Zakelijke Kredietverlening Sessie 1


 • 4 uur

  Zakelijke Kredietverlening Sessie 2

Nog 3 items beschikbaar

Deel dit evenement

bottom of page