top of page

Banking Riskmanagement (VCR)

Niveau: Gevorderd

Duur: 5 sessies van 2,5 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 10.00 - 12.30

Kosten: Op aanvraag

PE: 12 punten

Aanmelden

De rol van risicobeheer wordt steeds belangrijker nu financiële instellingen, hun leveranciers en toezichthouders over de hele wereld erkennen dat goede risicobeheerpraktijken van vitaal belang zijn, niet alleen voor het succes van individuele bedrijven, maar ook voor de veiligheid en soliditeit van het financiële systeem als geheel.

 

Als gevolg hiervan hebben 's werelds toonaangevende toezichthouders verordeningen ontwikkeld op basis van een aantal ‘good practice’ methoden die worden gebruikt bij risicobeheer.

Voor wie is deze training?

Deze training is bestemd voor medewerkers van banken die betrokken zijn bij het proces van risicobeheer, asset & liability management, treasury, compliance en audit,  beleidsbepalers, (interne) toezichthouders en accountants.


Een brede bancaire basiskennis is noodzakelijk om aan dit programma te kunnen deelnemen. Kennis van financiële markten is een pré.

Wat kun je verwachten?

Leerdoel van dit interactieve trainingsprogramma is om deelnemers een diepgaand inzicht te verschaffen in bancaire risico's, w.o. krediet-, markt-, operationele en gentegreerde risico's, de risicobeheersmethoden, bestuursstructuren voor het risicobeheer bij banken en de regelgevingsbeginselen die zijn uiteengezet door het Basel Committee for Banking Supervision. 


Programma

Sessie 1

  • Introductie

  • Bancaire Regelgeving


Sessie 2

  • Financiële Markten


Sessie 3

  • Kredietrisico


Sessie 4

  • Liquiditeitsrisico

  • Marktrisico

  • Operationeel risico


Sessie 5 

  • Kapitaalvereisten en bancair toezicht

Door wie?

De senior trainers voor dit programma zijn Frans van Laar en Michel Hammann. Frans is, naast trainer voor o.a. 3Masters Opleidingen, actief als internationaal trainer/consultant/adviseur in de sector en heeft een meerjarige werkervaring in de internationale bancaire industrie. Michel heeft een jarenlange carrière als internationaal bankier bij o.a. JP Morgan Chase, het Zwitserse UBP en de bankendivisie van Delta Lloyd en verzorgt als vakdocent sinds 2000 ook bancaire opleidingen en trainingen op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. 

Werkvorm

In de Virtual Classroom wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakdocent uit de praktijk afgewisseld met online (groep)opdrachten via digitale breakout rooms. Actuele praktijksituaties vormen de basis van de casuïstiek. Er is doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. 

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page