top of page

Blockchain, Fintech En Smart Contracts

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 4 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 08.00 - 12.00
Kosten:
Op aanvraag

PE: n.v.t.

Aanmelden

Blockchain is bekend geworden als technologie achter de Bitcoin. Bitcoin bestaat al sinds eind 2008, maar de bekendheid van  blockchain in de afgelopen 1,5 jaar pas echt een enorme vlucht genomen. In vrijwel alle media wordt er met regelmaat aandacht besteed aan het onderwerp. Terwijl blockchain technologie enerzijds erg wordt gehypet, wordt het ook vaak niet goed begrepen. Is deze technologie echt zo disruptief als iedereen zegt? Heeft het een even grote impact op onze samenleving als de Internet technologie heeft gehad?


In deze training zult u kennis vergaren over de geschiedenis, de werking, de kansen en risico’s van blockchain technologie, smart contracts en cryptocurrencies. U leert over de meest actuele toepassingen van blockchain en potentiële nieuwe businessmodellen en u zult daarnaast begrijpen wat de uitdagingen zijn op het gebied van wet- en regelgeving.

Voor wie is deze training?

Het programma dat we aanbieden is geschikt voor zowel beginners als ervaren deelnemers en bevat de meest actuele inzichten in technologie, legal, regulator en commercieel.

Wat kun je verwachten?

Onze trainingen hebben als uitgangspunt blockchain maar laten tevens zien hoe de diverse technologieën waar je veel over hoort, tot elkaar in relatie staan. Zo gaan we in op het container begrip fintech en hoe zich dat verhoudt tot bijvoorbeeld Internet of Things, big data, quantum computing, artificial intelligence, augmented reality en smart contracts. Op deze manier begrijpen deelnemers de 'big picture' alvorens we gedetailleerder ingaan op de 4 assen waarop we blockchain uitleggen: technologie, regulatory, commercieel en legal. Vanuit deze benadering is het voor deelnemers ook gemakkelijker toepassingsmogelijkheden te zien in de eigen industrie: bijvoorbeeld als men werkzaam is bij een bank, of in de logistieke sector, trust of overheid. Daarnaast leggen we tevens uit hoe blockchain of smart contracts invloed hebben op bijvoorbeeld GDPR, governance, PSD2, risk, compliance, business redesign en cyber security.

De trainingen zijn interactief en de deelnemers krijgen tijdens de training de gelegenheid om zelf een wallet te openen en indien mogelijk (een) cryptocurrency te kopen of ontvangen. 

Door wie?

De training wordt gegeven door de op Curaçao geboren, Olivier Rikken. Sinds 2016 geeft hij op Curaçao, samen met Jan Willem de Waard, diverse inhouse trainingen en masterclasses op het gebied van blockchain, fintech en smart contracts. In het dagelijks leven werkt hij als consultant blockchain bij diverse organisaties in -en buiten Nederland en geeft hij les aan onder meer Nyenrode University. Olivier heeft inmiddels een goede reputatie als blockchain expert en wordt daarom steeds vaker gevraagd voor congressen in het buitenland of voor radio -en tv programma's. In 2018 opende hij onder andere als key-note speaker het congres van CBCS op Curaçao. Op Curaçao hebben zij in totaal aan een kleine 1000 mensen trainingen gegeven op het gebied van blockchain en disruptieve technologieën en dit allemaal in combinatie met praktische cases over voor Curaçao relevante sectoren: financiële dienstverlening, trust, logistiek, ICT en overheidsorganisaties. 

Werkvorm

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is IoT, Big Data, AI en blockchain, inclusief de samenhang in nieuwe bedrijfsmodellen?

  • Wat zijn de basiselementen van blockchain (inclusief smart contracts en cryptocurrencies)?

  • Welke type blockchains zijn er en wat zijn de verschillen?

  • Overzicht van nieuwe bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt met technologie en blockchain in het bijzonder. 

  • Risicos, wet en regelgeving: meest voorkomende fouten, fraudes en belangrijkste juridische aspecten. 

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page