top of page

Digitaal Adviseren

Niveau: Vaardigheid - Basis

Duur: 3 sessies van 4 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 08.00 - 12.00

Kosten: Op aanvraag

PE: 6 punten

Aanmelden

De financiële sector veranderd steeds meer met de komst van de nieuwste technologieën. Steeds vaker komt het voor dat je als financieel professional met klanten communiceert via digitale wegen. Dit vraagt juist om de juiste competenties en skills!

Hoe kun je via de digitale middelen je klanten overtuigen maar ook zorg dragen voor de perfecte service? Volg deze training Digitaal Adviseren en zet de volgende stap!

3Masters Opleidingen heeft dé training op het gebied van digitale gespreksvoering. Of dit nu telefonisch gaat of via de nieuwste technologieën, het programma ziet toe op het voeren van een succesvol klantgesprek, waarbij het creëren van vertrouwen en verbinding centraal staat. 

 

Naast deskundigheid is ook een hoog niveau van digitaal adviseren en de 9+ service van belang. In deze praktijkgerichte training ontwikkel je de belangrijkste competenties.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor financiële professionals bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen, toezichthouders, zelfstandige financieel adviseurs en iedereen die zich wilt ontwikkelen in de toekomst van de financiële professional.

Wat kun je verwachten?

De training is gebaseerd op het wees ‘DAPPER’ principe:

 

  • Doel van het gesprek

  • Aanwezigheid in het gesprek, de eerste indruk en alert reageren op signalen

  • Productiviteit en effectiviteit op verschillende niveaus, proces, relatie en inhoud

  • Pit, hanteren van en omgaan met emoties, handelen naar je intuïtie en omgaan met krachtenvelden

  • Echtheid, ben je authentiek en kom je daarmee digitaal overtuigend en betrouwbaar over in je professionele rol

  • Raken, kun je je gesprekspartner ook digitaal raken, boeien en binden. Ben je impact vol.

 

Aan de hand van praktijkcases en -situaties  wordt dit principe van wees ‘dapper’ verder uitgewerkt. In de training wordt onder andere gebruik gemaakt van een stemanalyse. Zodat je ook leert hoe je intonatie is als je digitaal adviseert. 

Na afloop van deze training ben je in staat om digitaal met je klant of relatie op een juiste wijze nog beter te communiceren.

Door wie?

De trainer voor Digitaal Adviseren is actief als trainer, acteur en heeft een ruime ervaring in vaardigheidstrainingen in de financiële dienstverlening.

Werkvorm

Deze training van drie dagdelen per groep (max 10 personen) is met een acteur/coach die de deelnemers inzicht gaat geven in wat nu een goed digitaal gesprek is. Waar en wat laten we los zonder de regie te verliezen. Belangrijk onderdeel is daarbij de gespreksvoorbereiding en hoe gaan we meer uit onze voorbereiding halen? Daarin is zelfinzicht een belangrijk onderdeel. Ken je jezelf als gesprekspartner voldoende? Hoe breng je dat digitaal over? 

Wat doe en veroorzaak je met je "digitale gedrag" in een gesprek. Weet wat de impact is van jouw digitale communicatie (skype, chat, whatspp) en leer hoe kun je digitaal onderscheidend zijn.

Programma:

  • Maandag (8:00 – 12:00) – Klassikale sessie met groep van maximaal 10 personen

  • Dinsdag (8:00 – 12:00) – Coaching sessie 5 personen

  • Woensdag (8:00 – 12:00) – Coaching sessie 5 personen

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page