top of page

Fundamentals
Riskmanagement en Corporate Finance (VCR)

Niveau: Basis

Duur: 4 sessies van 3 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: Wordt nader bekend gemaakt.

Kosten:  Op aanvraag

PE: 10 niet-wettelijke PE-uren 

Aanmelden

Corporate Finance (kredietverlening) is een van de belangrijke kerntaken van een bank, zowel bij zakelijke als particuliere relaties. Denk bij deze laatste doelgroep aan Hypotheekverstrekking en Consumptief krediet. In de online training Fundamentals Riskmanagement en Corporate Finance komen alle van belang zijnde onderdelen hiervan aan de orde.

Voor wie is deze training?

De online training is primair gericht op medewerkers van financiële instellingen die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met kredietaanvragen (nieuwe, maar ook bestaande die een verhoging aanvragen), revisies onder andere aan de hand van gekregen jaarcijfers etc. 

Te denken valt daarbij aan:

  • Medewerkers afdeling Corporate Finance accountmanagers;

  • Accounmanagers corporate Finance;

  • (Junior) Kredietbeoordelaars en accountmanagers;

  • Hypotheek beoordelaars die te maken hebben met financiering van de eigen woning van een ondernemer. 

Wat kun je verwachten?

Tijdens de training wordt aandacht geschonken aan het tot stand komen van de aanvraag, het beoordelingsproces, zowel de financiële als ook de niet-financiele aspecten van de kredietbeoordeling en het belang van deze beoordeling, krijgen ruim aandacht.


Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • Sessie 1: Intakefase proceskredietverlening;

  • Sessie 2: Analyseren Jaarrekening en overige financiële informatie;

  • Sessie 3: Verstrekkingsfase;

  • Sessie 4: Beheer/Surceance/uitwinning en van belang zijnde juridische aspecten.

Door wie?

De training zal worden gegeven door Dhr. Peter Raven van VanDijk/Raven Advies Opleiding en Training. Peter Raven heeft een zeer ruime praktijkervaring bij diverse banken in Nederland waaronder ING en RABO, en is door jarenlange ervaring met trainingen op zowel Curaçao, Aruba en in Suriname, zeer goed bekend met de lokale situatie.

Werkvorm

De training bestaat uit vier online trainingsdagdelen van elk ca. 3-3,5 uur. Uitgangspunt is 1 sessie per week. Van de deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht. Er zullen korte inleidingen worden gehouden en aan de hand van de te behandelen cases zal de materie verder worden uitgediept en besproken. Er zal, indien mogelijk ook in groepen worden gewerkt.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page