top of page

Insurance Fundamentals & Trends

Niveau: Basis

Duur: 5 sessies van 4 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 08.00 - 12.00
Kosten:
Op aanvraag
PE:
17 NBA punten

De training Insurance Fundamentals -Algemene Opleiding Verzekeringsbedrijf voor Curaçao- verschaft een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij verzekeringsmaatschappijen, inzicht in het verzekeringsbedrijf, producten, aansprakelijkheid, risico’s en lokaal toezicht, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. 


De training vormt een passend en eigentijds alternatief voor Assurantie B opleidingen en daarmee de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Voor wie is deze training?

De training Insurance Fundamentals is bestemd voor (junior) professionals werkzaam in de verzekeringssector, tussenpersonen, interne- en externe toezichthouders, controllers, accountants en juristen, die een breed basis inzicht in de verzekeringswereld willen krijgen. 
Dit programma is ook zéér geschikt voor medewerkers die al langer werkzaam zijn in de verzekeringssector maar hun kennis en vakbekwaamheid binnen het vakgebied willen opfrissen met de meest actuele trends, ontwikkelingen en (lokale) recente wet- en regelgeving.

Wat kun je verwachten?

Een praktijkgerichte training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de verzekeringssector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen (permanent actueel!). 

 

Daarom is dit programma ook zéér geschikt voor financial professionals en medewerkers die al langer werkzaam zijn in het verzekeringsbedrijf.

 

De training kan facultatief worden afgesloten met een kennistoets.
Het programma geeft een breed basis inzicht in:

 

  • De structuur van het verzekeringsbedrijf (incl. verdienmodel);

  • De werking van verzekeringen;

  • De belangrijkste verzekeringsvormen;

  • Marktpartijen en wie er bij het verzekeringsproduct betrokken zijn;

  • Inhoud van de verzekeringsovereenkomst;

  • Schadeafhandeling;

  • Risico’s en risicobeheer;

  • Wettelijke kaders en lokaal toezicht (Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf);

  • Verzekeringsoplossingen.

Door wie?

De kernvakdocent voor deze training is erkend financieel planner (FFP) en adviseur in de verzekeringssector. Hij heeft een brede ervaring als trainer en is inhoudelijk expert binnen het complete Wft domein. Hij staat mede garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaald naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof.

 

Het onderdeel over de werking van het verzekeringsbedrijf, waaronder balans, risicobeheer, strategie, kapitaalsvereisten en (lokaal) toezicht, wordt verzorgd door een internationaal consultant en expert op dit vakonderdeel.

 

Beide trainers verzorgen al gedurende vele jaren vakinhoudelijke trainingen in Caribisch Nederland.

Werkvorm

Tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door twee vakdocenten uit de praktijk, (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijkcasuïstiek en discussies. De training en studiematerialen worden in het Nederlands aangeboden.


Studiemateriaal
Tijdens de training ontvangen de deelnemers als basis naslagwerk per deelgebied een bronlijst welke direct toegang biedt tot een uitgebreide selectie aan geactualiseerde achtergrond documentatie. Het werken met brondocumenten is een inmiddels beproefd concept. Per sessie ontvangen de deelnemers hand-outs en cases met uitwerkingen.


Studiebelasting
Naast het actief participeren is zelfstudie noodzakelijk ter optimale voorbereiding op de kennistoets. De totaal geïndiceerde studiebelasting voor deze opleiding is 20 uur actieve participatie tijdens de trainingssessies (5 dagdelen van 4 uur) en 10 tot 15 uur zelfstudie.

 

PE-punten
Dit programma is aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) voor het verkrijgen van 17 PE punten voor accountants en andere deelnemers die bij deze beroepsorganisatie zijn aangesloten.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page