top of page

Introductie Financiële Markten (VCR)

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 2 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 10.00 - 12.00

Kosten: Op aanvraag

PE: 4 NBA Punten 


Aanmelden

Global Financial Markets is de meest gebruikte term voor het internationale speelveld waar professionele partijen als banken, institutionele beleggers, bedrijven, overheden, speculanten en centrale  banken dagelijks voor een tegenwaarde van $ 6.600 miljard* aan vreemde valuta verhandelen; waar centrale banken via een agressief monetair  beleid  enerzijds de reële economie trachten te stimuleren  en  anderzijds deflatie trachten te voorkomen; waar  beleggers als  kapitaalverschaffers op zoek zijn naar  het hoogste rendement  en overheden en bedrijven in  hun financieringsbehoeften  kunnen voorzien. 


Hoe functioneren deze markten eigenlijk? In een  eigentijdse interactieve opleidingsvorm wordt een  breed basis inzicht gegeven in het functioneren van  deze Global Financial Markets en hoe marktpartijen  met een scala aan producten op deze markten actief  zijn. Ook uitgebreid aandacht voor het huidige monetaire beleid van centrale banken en de impact  daarvan op valuta-, rente- en aandelenkoersen. Deze  virtual classroom vormt de perfecte basis voor  interne- en externe vervolgopleidingen. 


*Bron: Triennial Central Bank Survey 2019, Bank for International Settlements, Basel.

Voor wie is deze training?

De training Introductie Financiële Markten is bestemd  voor  iedereen die fundamenteel begrip en inzicht wil  krijgen in het  functioneren van de internationale  financiële markten en daardoor  actuele  marktontwikkelingen beter kan begrijpen en volgen.  


De training is ook uitermate geschikt voor financial  professionals  met een meerjarige ervaring in de sector  en hun kennis en  vakbekwaamheid binnen het  vakgebied willen opfrissen met de  meest actuele trends,  ontwikkelingen en recente wet- en  regelgeving.   

Wat kun je verwachten?

Aan de hand van vragen, stellingen, actuele  ontwikkelingen en praktijkcases zal op een interactieve  wijze een beeld worden gegeven van:

  • Organisatie van de internationale vermogensmarkt;

  • Marktwerking, marktvolatiliteit, marktsentimenten;

  • Marktpartijen (incl. centrale banken);

  • Infrastructuur en Informatievoorziening;

  • Economie en financiële markten;

  • Productoverzicht: traditioneel/derivaten;

  • Actuele trends en ontwikkelingen.

Door wie?

De senior trainer voor dit programma is Frans van Laar. Frans is naast trainer, actief als internationaal consultant/adviseur in de sector en heeft een meerjarige werkervaring in te internationale bancaire industrie. 

Het programma wordt aangeboden in samenwerking met Michel Hammann en 3Masters Opleidingen. 

Werkvorm

Na actieve participatie zul je een beter basisbegrip hebben van de  dagelijkse ontwikkelingen op de lokale en internationale financiële  markten. Bovendien wordt je daarmee geïnspireerd én  gemotiveerd om deze ontwikkelingen nauwgezet te blijven volgen.    

De interactieve presentatie door de vakdocent wordt afgewisseld met praktijkgerichte (groeps)opdrachten in virtual breakout rooms.  Door de gekozen werkvorm limiteren wij het aantal deelnemers op  maximaal 10 personen per groep.   

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page