top of page

Introduction to Banking (VCR)

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 2 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 09.00 - 11.15 uur

Kosten: Op aanvraag

PE: 4 NBA punten

Aanmelden

In een nu snel veranderende wereld worden bedrijfsvoering en processen bij banken nog complexer en risicovoller. Het streven naar een optimale balans tussen rendement, risico en kapitaal vormt nog steeds de basis van een gezond verdienmodel.


Wettelijke kaders maar ook actuele ontwikkelingen zijn leidend voor de commerciële activiteiten en het risicobeheer bij banken. Door actief deel te nemen  aan deze virtual classroom krijg je een gedegen en toepasbare basiskennis van de huidige bedrijfsvoering en strategie bij banken, inzicht in  balans- en kapitaalmanagement, verdienmodellen en risicobeheersing. Deze virtual classroom vormt de perfecte basis voor de vervolg training  Banking Fundamentals. 

Voor wie is deze training?

Deze virtual classroom is bestemd voor (nieuwe) medewerkers van een organisatie die een basis inzicht in de financiële wereld en bancaire sector willen krijgen, met de nadruk op de activiteiten van Banken.

Wat kun je verwachten?

Na het actief deelnemen aan deze training hebben deelnemers een basis inzicht in:

De belangrijkste functies en activiteiten van banken in het algemeen;

  • De functies van centrale banken;

  • De bedrijfseconomische aspecten van het bankieren;

  • Kernproducten- en dienstenaanbod van banken;

  • De risico’s die banken lopen en de wijze waarop banken deze risico’s  meten en (moeten!) beheersen;

  • De wettelijke kaders en het toezicht door CBCS (incl. Bazel  richtlijnen);

  • Laatste trends en ontwikkelingen in de sector.


Belofte

Een praktijkgerichte online training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de lokale en internationale financiële sector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen.

Door wie?

De senior trainer voor deze virtual classroom is Michel Hammann. Michel heeft een jarenlange carrière als internationaal bankier bij o.a. JP Morgan Chase, het Zwitserse  UBP en de bankendivisie van Delta Lloyd. Hij is tegenwoordig  actief als internationaal consultant en programma- manager/trainer bij 3Masters opleidingen. Sinds de jaren 90  verzorgt hij als vakdocent bancaire opleidingen en ook  trainingen op het gebied van Risk management. 

Werkvorm

In deze Virtual Classroom wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakdocent uit de praktijk afgewisseld met online  (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijkcasuïstiek en het  jaarverslag van een bank. Gezien de gekozen online interactieve werkvorm is er doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en  discussie.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page