top of page

Introduction to Insurance (VCR)

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 2 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 09.00 - 11.00 uur

Kosten: Op aanvraag

PE: 4 NBA punten

Aanmelden

Deze introductie verschaft een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij verzekeringsmaatschappijen, inzicht in het verzekeringsbedrijf, producten, aansprakelijkheid, risico’s en lokaal toezicht, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. Deze virtual classroom vormt de perfecte basis voor de vervolg training Insurance Fundamentals.

Voor wie is deze training?

Deze virtual classroom is bestemd voor (nieuwe) medewerkers van een organisatie die een basis inzicht willen krijgen in de verzekeringssector. Het is zeer geschikt voor tussenpersonen, interne- en externe toezichthouders, controllers, accountants en juristen, die een breed basis inzicht in de verzekeringswereld willen krijgen.

Wat kun je verwachten?

Na het actief deelnemen aan deze training hebben deelnemers een basis inzicht in:

De belangrijkste functies en activiteiten van verzekeraars in het algemeen;

  • De structuur van het verzekeringsbedrijf (incl. verdienmodel);

  • De werking van verzekeringen;

  • De belangrijkste verzekeringsvormen;

  • Aansprakelijkheden

  • Marktpartijen en wie er bij het verzekeringsproduct betrokken zijn;

  • Inhoud van de verzekeringsovereenkomst

  • Schadeafhandeling;

  • Risico’s en risicobeheer;

  • Wettelijke kaders en lokaal toezicht (Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf);

  • Verzekeringsoplossingen.


Belofte

Een praktijkgerichte online training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de lokale en internationale financiële sector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen.

Door wie?

De kernvakdocent voor deze training is erkend financieel planner (FFP) en adviseur in de verzekeringssector. Hij heeft een brede ervaring als trainer en is inhoudelijk expert binnen het complete Wft domein. Hij staat mede garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaald naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof.

Werkvorm

In deze Virtual Classroom wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakdocent uit de praktijk afgewisseld met online  (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijkcasuïstiek en het  jaarverslag van een bank. Gezien de gekozen online interactieve werkvorm is er doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en  discussie.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page