top of page

Online Masterclass Blockchain - i.s.m. 3Masters

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 2 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: wordt nader bekend gemaakt

Kosten: Op aanvraag

PE: 4 NBA Punten

Aanmelden

Blockchain is een gedeeld informatie- en transactienetwerk. Dit netwerk is bedoeld om informatie op te slaan en transacties te verwerken. Financiële data, identiteitsgegevens, medische of kadastrale gegevens of andere wijzigingen kunnen opgeslagen worden.

Blockchain heeft de potentie om een groot deel van de taken van een bank, het kadaster of zelfs de overheid over te nemen. Er is namelijk met blockchain geen centrale partij meer benodigd die de gegevens beheert. Daarnaast is blockchain een zeer veilige opslagmethode van gegevens en is de data erg lastig om te vervalsen.

Voor wie is deze training?

Je hebt geen enkele voorkennis nodig. Interesse in Blockchain Technologie is voldoende. Wil je weten hoe businessmodellen kunnen veranderen door deze techniek? Meld je dan direct aan.

Wat kun je verwachten?

Na de cursus Blockchain Technologie kun je antwoord geven op de volgende vragen:


  • Wat is Blockchain Technologie en waarom zouden we dit nodig hebben?

  • Hoe werkt een Blockchain?

  • Wat zijn de economics binnen een Blockchain?

  • Wat betekenen cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum)?

  • Op welke businessmodellen kan Blockchain Technologie worden toegepast?

  • Welke toepassingen zien we al in de praktijk?

  • Waar staat Blockchain nu in de ontwikkeling?

  • Hoe zien de evolutie stappen eruit?

  • Wat wordt de impact op maatschappij, samenleving?

Door wie?

De trainer voor deze training is Paul Bessems. Paul is naast trainer voor 3Masters, Internationaal Spreker, en (co-)Auteur van diverse managementboeken. Paul is een Expert op het gebied van Blockchain Organiseren. Hij helpt organisaties van traditioneel bedrijf naar netwerkorganisatie. Hij heeft antwoord op al je vragen over het gebruik van Blockchain en wat de winst voor jouw bedrijf/omgeving kan zijn. 

Werkvorm

Een training waarbij aan de hand van informatieverstrekking meer  dan genoeg ruimte is voor vragen en discussie. Ook zullen  verschillende interactie elementen worden gebruikt. De vakdocent  zal de besproken onderwerpen in de training Blockchain Technologie behandelen in combinatie met casuïstiek en actualiteiten. 

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page