top of page

Oriëntatie Verzekeringsbedrijf

Niveau: Basis

Duur: 2 sessies van 4 uur

Data: Op aanvraag

Tijdstip: 14.00 - 18.00
Kosten:
Op aanvraag

PE: n.v.t.

Aanmelden

Deze workshop geeft op een interactieve wijze basisinzicht in het bedrijfsproces, de kernactiviteiten en het verdienmodel van banken. Verder wordt er ruim aandacht besteed aan de risico's waaraan banken worden blootgesteld en hoe deze risico's worden beheerst en bewaakt. Ook de wettelijke kaders waarbinnen banken kunnen opereren en het toezicht door de Centrale Bank komen uitgebreid aan bod.

Voor wie is deze training?

Deze oriëntatie workshop is bestemd voor (beginnend) medewerkers van banken in zowel commerciële als nietcommerciële functies. Voor het deelnemen aan deze workshop is géén specifieke voorkennis of ervaring in de bancaire sector vereist.

Wat kun je verwachten?

Na het actief participeren in de workshop hebben deelnemers basiskennis en begrip van:

  • De kernactiviteiten van diverse type banken;

  • Bedrijfsproces en verdienmodel;

  • De rol van de Centrale Bank;

  • Wettelijke kaders en toezicht;

  • Trends en ontwikkelingen in de bancaire sector.

 

Door wie?

De workshop wordt verzorgd door Michel Hammann. Michel heeft een jarenlange carrière als internationaal bankier bij o.a. JP Morgan Chase, het Zwitserse UBP en de bankendivisie van Delta Lloyd. Hij is tegenwoordig actief als internationaal consultant en programma-manager/trainer bij o.a. 3Masters Opleidingen. Sinds 2000 verzorgt hij als vakdocent ook bancaire opleidingen en trainingen op de Nederlandse Antillen.
3Masters vakdocenten staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig niveau waarbij tevens de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied worden behandeld. Hierdoor wordt de theorie vertaald naar de actuele praktijk. Dit aspect verhoogt het begrip, inzicht en de toepasbaarheid van de behandelde leerstof.

Werkvorm

De leerstof wordt behandeld aan de hand van korte inleidende interactieve presentaties door de vakdocent, diverse case studies en groepsopdrachten. Er is doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Door de gekozen werkvorm tijdens de workshop limiteren wij het aantal deelnemers op maximaal 15 personen per groep.
De workshop wordt in het Nederlands verzorgd.

Op basis van een actieve participatie tijdens de workshop ontvangen de deelnemers na afloop een 3Masters certificaat van deelname. Op het certificaat staan de leerdoelen en eindtermen vermeld.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met:

bottom of page