top of page
  • Foto van schrijverTFI

EU omarmt blockchain technologie

Bijgewerkt op: 24 mei 2018

Bron: Telegraaf


De Europese Commissie ziet veel potentie in blockchain technologie, waarmee digitale informatie in stukken wordt gehakt en decentraal wordt opgeslagen, dat meldt de Telegraaf vandaag op haar website. Blockchain kan een nieuw fundament vormen voor grote delen van onze economie, zei EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie en Samenleving) bij de lancering van het EU Blockchain Observatorium en Forum, die de beste experts bijeen moeten brengen.

De ambitie is dat de EU een wereldleider wordt in de ontwikkeling en uitrol van blockchain. „Europa kan het zich niet veroorloven deze kans te missen.” Naast bedrijven kunnen burgers er volgens Gabriel ook hun voordeel mee doen.


Digitaal logboek

Blockchain technologie biedt zekerheid in zakelijke transacties en heeft al voet aan de grond in de financiële sector, maar ook in de gezondheidszorg, logistiek en verzekeringswereld. De techniek vormt de basis van cryptovaluta als de bitcoin. Blockchain is een soort digitaal logboek, waarin alle handelingen worden bijgehouden door alle deelnemers, waardoor er niet mee kan worden geknoeid.

Via onderzoeksprogramma’s steekt de EU tot 2020 340 miljoen euro in blockchain gerelateerde projecten. Kom meer te weten over de blockchain technologie en volg onze training, klik hier!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page