top of page
  • Foto van schrijverTFI

Nieuwe crisis ligt op de loer!

Bijgewerkt op: 24 mei 2018

Bron: Telegraaf


Beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden nemen veel te veel risico’s. De kiem voor een nieuwe financiële crisis wordt alweer gelegd, maar niemand weet precies hoe het gevaar zich zal manifesteren.


Dat zeggen oud-toezichthouders Hans Hoogervorst en Nout Wellink vandaag in de Telegraaf. Beiden hebben een zeer onbehaaglijk gevoel bij de zeepbellen die ontstaan op de aandelenbeurzen en de vastgoedmarkten. Tegelijkertijd zijn de buffers van banken volgens hen veel te laag. 


„Er ontstaan nieuwe risico’s zonder dat we voldoende kunnen inschatten wat potentiële effecten zijn”, zegt oud-centraal bankier Wellink. Hoogervorst, oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, verzucht: „Het is zo onverantwoord wat er gebeurt.”


Ze wijzen allebei naar de centrale banken die met hun lage rentes iedereen aanmoedigen geld te lenen. Het gevolg is dat er wereldwijd grote schulden worden opgebouwd. Hoogervorst: „De schulden zijn zo hoog als nog nooit in de wereldgeschiedenis is vertoond.”

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page